Ressenyes

Ressenya – Tales of the Neon Sea

Tales of the Neon Sea, desenvolupat per YiTi Games i publicat per Thermite Games, és un joc d’aventura i trencaclosques amb temàtica ciberpunk. Ambientat en un futur distòpic, el joc segueix la història d’un detectiu privat anomenat Rex, que es veu involucrat en un misteriós cas d’assassinat. L’estil d’art pixelat del joc i la banda sonora atmosfèrica creen un món captivador que atrau els jugadors, però, ofereix una bona experiència de joc? Posem llum a la foscor! Llum de neó, és clar.

Una història interessant

Ambientat en un món distòpic on humans i robots conviuen, la història de Tales of the Neon Sea és intrigant, amb una narrativa ben estructurada que manté els jugadors interessats durant tot el joc. El món del joc és ric en llegendes i els personatges estan ben desenvolupats, cadascun amb la seva pròpia història i motivacions. Els diàlegs estan ben escrits, amb un bon equilibri d’humor i serietat que afegeix profunditat als personatges i les seves interaccions. A més, la història del joc està plena de plot twists, mantenint els jugadors en alerta. Sens dubte, amb ganes de descobrir la veritat darrere del cas d’assassinat que se’ns presenta.

Puzles, aventures, i més puzles

La jugabilitat de Contes del Mar de Neó consisteix principalment en exploració, resolució de trencaclosques i interacció amb diversos personatges. Els trencaclosques estan ben dissenyats, amb una bona barreja de nivells de dificultat que s’adapten tant als jugadors casuals com als experimentats. Els controls del joc són intuïtius i responsius, facilitant als jugadors navegar pel món i interactuar amb objectes.

No obstant això, el joc té algunes mancances en termes de jugabilitat. Alguns trencaclosques poden semblar repetitius. A vegades, es basa massa en mecàniques d’assaig i error, la qual cosa pot ser frustrant per als jugadors. A més, el ritme del joc pot ser desigual en alguns moments, amb algunes seccions que semblen allargades i altres precipitades.

Igualment, Tales of the Neon Sea és entretingut i el seu sistema d’exploració li escau perfectament. També inclou una mecànica en la qual els jugadors poden controlar un gat robot anomenat William, el qual pot accedir a àrees a les quals en Rex no pot arribar. Això afegix una capa extra de profunditat al joc, ja que els jugadors han de canviar entre personatges per resoldre certs puzles i progressar en la història. A més, els controls i objectius canvien, afegint més elements de jugabilitat de tant en tant.

Una presentació especial

L’estil pixel art de Tales of the Neon Sea és una de les seves característiques més destacades. La presentació del joc és una carta d’amor a l’estètica ciberpunk, amb carrers il·luminats per llums de neó, gratacels imponents i diversos personatges, tant humans com robòtics. Convé destacar que l’atenció als detalls en els entorns del joc és impressionant, immergint els jugadors en un món que se sent tant familiar com estrany. Les animacions, tot i ser relativament simples, atorguen personalitat i un element de “vida” al joc.

Per desgràcia, els efectes de llum poden afectar el rendiment depenent de la plataforma. Jugant a Nintendo Switch, hem vist alguns problemes de rendiment en certs punts de la història, i en algunes habitacions en concret. Tot i que no afecten la jugabilitat en si, no deixen de ser frustrants.

La banda sonora és tot un homenatge als anys 80, carregada d’efectes de sintetitzadors, que combina perfectament amb la presentació. La música marca el to per a l’atmosfera del joc, amb pistes que van des de l’ambiental, fins a composicions energètiques. Els efectes de so estan molt bé, afegint a la immersió i credibilitat del món del joc. La interpretació de veu en el joc és limitada, però les poques instàncies en les quals està present estan ben realitzades i afavoreixen la narrativa del joc.

Què més hi ha?

Tot i que la història principal és lineal, el joc inclou diverses missions secundàries i objectes col·leccionables que animen l’exploració i proporcionen un context addicional del món del joc. Això no obstant, un cop els jugadors han completat la història principal i les missions secundàries, hi ha poc incentiu per a tornar a jugar-hi, ja que els enigmes i la narrativa seran sempre igual. Al cap i a la fi, és el que hi ha amb els jocs d’aventures i puzles.

Conclusió

Tales of the Neon Sea és un joc d’aventures i enigmes visualment impressionant i captivador que ofereix una història fascinant i un món immersiu. Els punts forts del joc són els gràfics, la banda sonora i la narrativa, mentre que la jugabilitat té una mica de marge de millora. En general, Tales of the Neon Sea és una entrada sòlida en el gènere d’aventures i enigmes i val la pena jugar per als fans de jocs ciberpunk i d’art píxel. Tanmateix, els jugadors que busquin una experiència més variada poden trobar que la mecànica dels puzles pot arribar a ser una mica repetitiva.

El joc compta amb una edició física per a PlayStation 4, PlayStation 5 i Nintendo Switch, a càrrec de Tesura Games.

Tales of the Neon Sea

Tales of the Neon Sea és un joc d’aventura i puzles amb temàtica ciberpunk, que segueix el detectiu privat Rex mentre s’implica en un misteriós cas de assassinat en un futur distòpic. El joc presenta una narrativa ben estructurada, personatges interessants i una bona barreja d’exploració i resolució de puzles. Tanmateix, alguns puzles poden semblar repetitius. En general, Tales of the Neon Sea és un joc entretingut amb una presentació impressionant.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Tales of the Neon Sea és un joc d’aventura i puzles amb temàtica ciberpunk, que segueix el detectiu privat Rex mentre s’implica en un misteriós cas de assassinat en un futur distòpic. El joc presenta una narrativa ben estructurada, personatges interessants i una bona barreja d’exploració i resolució de puzles. Tanmateix, alguns puzles poden semblar repetitius. En general, Tales of the Neon Sea és un joc entretingut amb una presentació impressionant.

3.8

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per ININ Games

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per
Skip to content