Ressenyes

Ressenya – LUNARK

En una època on els gràfics d’alta definició i les mecàniques complexes dominen el panorama dels videojocs, és refrescant veure un títol com LUNARK, que recorda els dies més senzills dels videojocs. Aquest jocs de plataformes en 2D rendeix homenatge als clàssics del gènere, com ara Prince of Persia i Flashback, alhora que aconsegueix crear la seva pròpia identitat.

LUNARK, que ha estat desenvolupat per Canari Games, ha estat tant com publicat per Wayforward, la companyia darrere de joies com la saga Shantae. En els últims mesos, també hem publicat una ressenya d’un altre títol seu, RWBY: Arrowfell. En un futur, esperem portar-vos encara més ressenyes dels últims llançaments de Wayforward, així com altres jocs seus. De moment, però, ens centrarem en LUNARK!

Tota una ofrena als clàssics

La jugabilitat de LUNARK és el seu punt fort, amb controls precisos i animacions fluides que fan que explorar el món del joc sigui un plaer. Les mecàniques del joc recorden a títols com Prince of Persia, Flashback, i Another World, Així doncs, amb un enfocament en l’exploració, la resolució de puzles i el combat. Els jugadors es trobaran navegant per diferents entorns, des de boscos exuberants fins a runes antigues, cadascun amb els seus propis desafiaments i obstacles únics.

El disseny dels nivells està ben pensat, oferint un bon equilibri entre desafiament i recompensa. Els jugadors hauran d’utilitzar la seva intel·ligència i reflexos per superar els perills ambientals, resoldre puzles i derrotar enemics. El ritme manté als jugadors immersos durant tota l’experiència, amb una progressió constant de dificultat que mai es fa injusta.

Un aspecte notable de la jugabilitat de LUNARK és el seu èmfasi en la narració ambiental. A mesura que els jugadors exploren el món del joc, descobriran llegendes ocultes i secrets que ajuden a enriquir la narrativa i proporcionar un context per a les seves accions. Això afegeix una capa extra de profunditat a la jugabilitat i anima els jugadors a prendre’s el seu temps i explorar cada àrea a fons.

Un trama ciberpunk suficient

La trama de LUNARK gira al voltant de la història d’un jove anomenat Leo, que viu en un futur distòpic on la humanitat s’ha vist obligada a abandonar la Terra i cercar refugi en un planeta llunyà. Leo és membre d’un grup rebel que busca enderrocar el règim opressor que governa el planeta. Per això, es veu obligat a fer un viatge per descobrir la veritat darrere les accions del govern i salvar el seu poble.

La trama del joc pren inspiració de clàssics relats de ciència-ficció i ciberpunk, com per exemple Blade Runner. Amb temes de rebel·lió, corrupció i lluita per la llibertat. La narrativa es presenta mitjançant una combinació d’esdeveniments en el joc, narració ambiental i escenes curtes ocasionals, a mesura que el jugador anirà reconstruint la història mentre avança en el joc.

Tot i que la història potser no és l’atractiu principal per als jugadors, proporciona una base sòlida per a la jugabilitat i contribueix a crear una experiència cohesiva. Els personatges són agradables, però podrien haver estat més desenvolupats per crear una connexió emocional més profunda amb el jugador. En general, la trama compleix la seva funció de proporcionar context per a les accions del jugador i impulsar la narrativa.

Que no t’enganyin les captures

L’estil artístic pixelat del joc és una característica destacada, fusionant-se de manera meravellosa amb els entorns 3D per crear una atmosfera única i immersiva. L’atenció als detalls en les animacions dels personatges i els fons és impressionant, i l’estètica global és alhora nostàlgica i fresca. Els gràfics de LUNARK són un testimoni de l’atractiu atemporal del pixelart i la seva capacitat per evocar una sensació d’aventura.

Convé destacar que cada entorn de LUNARK està meticulosament elaborat, amb una paleta de colors i un disseny distintius que el diferencien dels altres. La il·luminació i els efectes de partícules del joc afegeixen un toc de poliment als gràfics, creant un món dinàmic i vibrant que convida a ser explorat.

La banda sonora de LUNARK és sòlida, amb una combinació de temes atmosfèrics i melodies més enèrgiques que complementen l’acció del joc. No obstant això, no aconsegueix arribar als nivells de les bandes sonores icòniques dels jocs que li serveixen de font d’inspiració. Els efectes de so estan ben executats, afegint a la immersió general i ajudant a donar vida al món del joc.

El disseny de so del joc és efectiu per crear una sensació d’atmosfera i tensió, amb sons ambientals subtils i senyals ben sincronitzats que augmenten la sensació d’immersió. Tot i que la banda sonora potser no és tan memorable com la de alguns dels seus predecessors, compleix la seva funció d’enriquir l’experiència global.

Conclusió

LUNARK és un homenatge realitzat amb amor als clàssics, oferint una experiència amb un toc nostàlgic, que encantarà els fans del gènere. La seva jugabilitat i encantadora presentació són els punts forts. En general, LUNARK és un joc imprescindible per als fans dels jocs retro de plataformes i acció, i una sòlida incorporació al seu gènere.

LUNARK

LUNARK és un joc de plataformes que rendeix homenatge als clàssics del gènere com Prince of Persia i Flashback, tot i que també aconsegueix crear la seva pròpia identitat. Amb controls precisos i animacions fluides, la jugabilitat és un dels punts forts del joc. Els jugadors es trobaran explorant diferents entorns, amb l’objectiu d’enderrocar un govern corrupte.

Nou Joc

LUNARK artwork
Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

LUNARK és un joc de plataformes que rendeix homenatge als clàssics del gènere com Prince of Persia i Flashback, tot i que també aconsegueix crear la seva pròpia identitat. Amb controls precisos i animacions fluides, la jugabilitat és un dels punts forts del joc. Els jugadors es trobaran explorant diferents entorns, amb l’objectiu d’enderrocar un govern corrupte.

4.3

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per WayForward

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per