TAITO Milestones 2, la seqüela de l’original TAITO Milestones, és una col·lecció de jocs d’arcade clàssics que té com a objectiu portar la nostàlgia de l’era arcade al paisatge dels videojocs moderns. La col·lecció en si mateixa és prou interessant, oferint una varietat de jocs que sens dubte evocaran records per a aquells que van passar la seva joventut a les recreatives. No obstant això, la presentació general i les característiques d’emulació deixen molt a desitjar, fent que l’experiència se senti una mica incompleta.
Un recopilatori variat
La selecció de jocs a TAITO Milestones 2 és el seu punt més fort. La col·lecció inclou una àmplia gamma de títols, cadascun d’ells una part de la història de l’Arcade. Des de l’acció frenètica de Darius II fins a la jugabilitat estratègica de Dino Rex, hi ha alguna cosa per a tothom. Tot i que a diferència de l’anterior recopilatori, en aquesta ocasió sembla haver-hi més èmfasi en jocs de lluita i Shoot ‘em up. Els jocs funcionen sense problemes, i l’emulació és generalment sòlida, oferint una autèntica experiència arcade.
Presentació molt simplista
No obstant això, la presentació de TAITO Milestones 2 és on la col·lecció comença a mostrar les seves faltes. La interfície d’usuari és bàsica i manca del poliment que es veu en altres col·leccions de jocs retro. La pantalla de selecció de jocs és funcional, però es troba a faltar qualsevol mena de personalitat. És una simple llista, sense cap mena d’informació addicional sobre els jocs. Aquest enfocament s’estén també a la presentació dels mateixos jocs. No hi ha cap extra com contingut darrere de les escenes, il·lustracions, o context històric sobre els jocs. Aquestes omissions resten valor a l’experiència global.
Falta d’utilitats
L’emulació, tot i ser generalment bona, també té els seus defectes. Els jocs funcionen bé, però no hi ha gaires opcions per ajustar les configuracions d’emulació. Això significa que no podeu canviar coses com la resolució de la pantalla, la relació d’aspecte o la velocitat de fotogrames. L’únic que es pot fer és estirar la pantalla, cosa que queda fatal, o mostrar un fons de pantalla. A més, tot i comptar amb arxius de desament, el joc no disposa d’un sistema de rebobinat, una característica que s’ha convertit en estàndard en altres col·leccions de jocs retro. Aquesta manca d’opcions de personalització i característiques fa que l’emulació se senti una mica incompleta en comparació amb altres col·leccions disponibles al mercat.
En termes de valor, TAITO Milestones 2 ofereix una quantitat raonable de contingut pel preu. El nombre de jocs inclosos en la col·lecció és generós, i hi ha prou varietat per mantenir els jugadors entretinguts durant un temps. No obstant això, la manca d’extres i característiques significa que la col·lecció potser no ofereix tant valor a llarg termini com altres col·leccions de jocs retro.
TAITO Milestones 2 inclou aquests títols: The NewZealand Story (1988), Kiki Kaikai (1986), Darius II (3 Screen Arcade Version) (1989), Gun Frontier (1990), Ben Bero Beh (1984), The Legend of Kage (1985), Liquid Kids (Mizubaku Adventure) (1990), Solitary Fighter (1991), Dinorex (1992), Metal Black (1991).
Conclusió
En resum, TAITO Milestones 2 és una col·lecció de jocs clàssics que agradarà a aquells amb una forta nostàlgia per a l’era arcade. La selecció de jocs és bona. No obstant això, la presentació, la manca de característiques i les oportunitats perdudes en termes de personalització i extres, impedeixen que sigui una col·lecció imprescindible. És un paquet acceptable, però podria haver estat molt més.
Versió analitzada: Nintendo Switch
Còpia del joc proporcionada per ININ Games
Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a Twitter, Facebook o Telegram.