Ressenyes

Ressenya – Tiny Dragon Story

Tiny Dragon Story, de RedDeerGames, és un encantador joc d’acció i plataformes d’1-bit que aporta una estètica monocromàtica que últimament s’ha deixat veure força a Nintendo Switch. Els seguidors de jocs independets segurament els farà recordar de joies com Minit o UnderDungeon.

L’argument del joc gira entorn d’un mag astut que ha saquejat el vostre tresor, posant-vos en una missió per recuperar-lo. Cada nivell està dissenyat amb tres peces de tresor i grans monedes per col·leccionar, que es poden utilitzar per accedir a nivells especials. No obstant això, el seu preu pot dissuadir alguns jugadors.

Retro per al bo

La jugabilitat de Tiny Dragon Story és fluida i fàcil d’entendre, amb els jugadors controlant el seu personatge amb la palanca esquerra o la creueta de control. A més, podem saltar, fins a dues vegades, amb el botó A. Pel que respecta a les habilitats combatives del nostre protagonista, podem escopir boles de foc amb el botó B. El joc també incorpora punts de control en forma de pals amb bandera, que es poden activar tocant-los.

Tot i que Tiny Dragon Story rendeix homenatge als jocs de plataformes clàssics com Super Mario Bros., es destaca amb el seu estil visual distintiu d’1-bit i una banda sonora chiptune. El joc ofereix una varietat d’elements reminiscents de les aventures del fontaner més conegut del món, com ara blocs amb monedes, trampolins i altres. A més, les batalles de caps al final de cada món ofereixen un desafiament equilibrat que prova les habilitats dels jugadors sense resultar excessivament frustrants.

Retro per al dolent

Les mecàniques de jugabilitat són generalment senzilles, però hi ha alguns aspectes que podrien necessitar una mica de refinament. Un d’aquests problemes és el salt doble, que a vegades pot ser difícil de realitzar de manera consistent. Això pot causar moments de frustració per als jugadors, especialment quan intenten superar seccions de plataformes més desafiants.

Un altre aspecte de la jugabilitat que pot resultar desafiador és la necessitat d’una precisió quasi perfecta en certes plataformes. Aquest nivell de precisió pot dificultar algunes seccions del joc més del que s’havia previst. Pel que fa als punts de guardat, només es poden activar una vegada, el que pot ser un problema en nivells més grans. Si un jugador perd una vida després de recollir objectes secrets i arribar a un punt de guardat, haurà de tornar a recollir aquests objectes.

Per acabar-ho d’adobar, el joc no disposa d’una funció d’autoguardat, el que requereix que els jugadors desin manualment el seu progrés prement el botó X mentre es troben al mapa.

El millor: la presentació

La presentació de Tiny Dragon Story és encantadora, gràcies a la seva estètica monocromàtica en 1-bit. Els gràfics, tot i ser senzills, són atractius i ben dissenyats, oferint un aspecte retro que recorda als clàssics de la Game Boy, i consoles similars. Els personatges i els enemics estan ben definits, i els escenaris estan detallats, proporcionant una experiència visual agradable. A vegades, però, pot costar diferenciar el que és fons o no.

Pel que fa a l’àudio, el joc destaca per la seva banda sonora chiptune, que aporta una atmosfera divertida. Les melodies són alegres i complementen perfectament l’estil visual del joc. Els efectes de so, com els salts, els atacs de foc i les interaccions amb els enemics, també estan ben realitzats i aporten una sensació encara més retro a la jugabilitat.

Conclusió

En resum, Tiny Dragon Story és un curiós joc de plataformes que destaca amb la seva presentació i jugabilitat purament retro. Tot i que el joc té alguns problemes, especialment en alguns dels controls, ofereix una experiència entretinguda per als fans dels clàssics de plataformes. No obstant això, el preu de 12,99 € potser és una mica elevat, tenint en compte les limitacions i els nivells relativament breus.

Tiny Dragon Story

Tiny Dragon Story és un encantador joc de plataformes amb una estètica monocromàtica. Amb una jugabilitat fluida i controls senzills, el joc recorda als clàssics com ara Super Mario Bros. Tot i això, algunes mecàniques poden resultar frustrants. No obstant això, la seva presentació farà les delícies dels amants dels jocs retro, tot i que el seu preu potser fa esperar a més d’algú a un descompte.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Tiny Dragon Story és un encantador joc de plataformes amb una estètica monocromàtica. Amb una jugabilitat fluida i controls senzills, el joc recorda als clàssics com ara Super Mario Bros. Tot i això, algunes mecàniques poden resultar frustrants. No obstant això, la seva presentació farà les delícies dels amants dels jocs retro, tot i que el seu preu potser fa esperar a més d’algú a un descompte.

3.3

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per RedDeerGames

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per